ViaSanté

Dermatologie estetică

Ce este?

PRP ( Plathelet Rich Plasma ) este terapia care contine plasma propriului organism imbogatita cu trombocite , aceasta se obtine prin recoltarea sangelui dumneavoastra. Ce sunt trombocitele? Trombocitele sunt celule deja existenta in sangele nostru, care au ca rol vindecarea si refacerea tesuturilor. Trombocitele localizeaza locul din organism care necesita vindecare si activeaza acest process de vindecare. Terapia PRP consta in aceasta procedura de injectare ale dermului cu plasma imbogatita cu trombocite.

Sedintele de PRP pot fi folosite la nivelul mai multor zone unde pielea are nevoie de intinerire. Tehnica de injectare este aceeasi ca si cea folosita in mezoterapia faciala.
Un aspect foarte important in folosirea tehnicii PRP este faptul ca in urma injectarii nu exista niciun risc de alergii si intoleranta.

Rezultatele Tratamentului PRP

Cum decurge terapia PRP?

1. Recoltarea sangelui.
Vom recolta sangele pacientului intr-o eprubeta de aproximativ 10 ml.
2.Centrifugarea sangelui recoltat
Sangele recoltat se va centrifuga intr-un aparat special. Acest proces va dura aproximativ 10 minute, aparatul va centrifuga sangele pentru a se obtine plasma necesara tratamentului. Pacientului i se va aplica crema anestezica necesara procedurii de injectare.
3. Injectarea zonelor tratate cu o seringa speciala. Medicul va extrage din eprubeta plasma si o va injecta in zonele de tratament.

De cate sedinte este nevoie?

In cazul numarului de sedinte necesare tratamentului PRP, medicul va stabili acest lucru in cadrul consultului. De obicei un numar de 3 sedinte, efectuate la un interval de aproximativ 1 luni, rezultatele vor aparea pe parcursul a 2- 3 saptamani de la terminarea sedintei, procesul de refacere are o durata vizibila incepand cu primele zile dupa tratament.

Suna acum la