Dermatoscopie
Ce înseamnă?
Ecografia de abdomen total este o procedură neinvazivă, nedureroasă și neiradiantă prin intermediul căreia sunt vizualizate (din exteriorul corpului) organele și structurile din cavitatea abdominală: ficatul, vezica biliară, ductele biliare, pancreasul, splina, stomacul, aorta abdominală, rinichii, vezica urinară. Medicul aplică gel pe abdomen, pe urmă mișcă sau apasă ușor transductorul, acest dispozitiv având rolul de a trimite semnale către un computer, care, prin unde de înaltă frecvență, creează imagini din interiorul abdomenului, evidențiind starea organelor și posibile modificări atipice. Examinarea durează aproximativ 30 de minute.
Când este recomandată?
Medicii recomandă o ecografie abdominală completă în cazul unor simptome precum durere, vărsături repetate, rezultate peste valorile de referință ale analizelor hepatice sau renale, distensie abdominală (ascită). Scopul este să descopere gradul de afectare a anumitor organe, schimbări în dimensiunile și poziționarea organelor interne, cu diagnosticul unor probleme precum chisturile, abcesele, obstrucțiile, trombii (cheagurile de sânge), diferite infecții, calculi renali sau biliari. Anumiți factori precum prezența excesivă a gazelor sau obezitatea severă pot afecta precizia rezultatelor investigației.
Ce presupune pregătirea?
- Dacă ecografia este efectuată de dimineață, ultima masa să fie în seara precentă examinării. Dacă programarea este după-amiază, un mic dejun ușor, până în ora 9.00, este suficient. Distanța între aportul alimentar și ecografie trebuie să fie de circa 8 ore.
- Medicamentele pot fi administrate cu o cantitate mica de apă. În funcție de afecțiunea preexistentă, medicul poate recomanda o pregătire specifică.
- În ceea ce privește consumul de apă, acesta trebuie oprit cu 8 ore înainte de programare. Cu 90 de minute înainte de ecografie, vezica trebuie golită și reluat consumul a 250 ml apă cu 60 de minute înainte de a intra în cabinet. Apa este extrem de importantă: vezica plină contribuie la o mai bună vizualizare a structurilor abdominale.
Cum se desfășoară procedura?
Pașii de urmat în cadrul investigației:
- 1. Ți se solicită să îndepărtezi hainele din zona superioară a corpului. În cazul femeilor, sutienul poate fi păstrat.
- 2 .Te vei așeza pe patul de examinare cu fața în sus. Pe parcursul procedurii ți se va cere să te întorci pe o parte, în funcție de zona examinată.
- 3 .Medicul aplică gelul pe întreaga suprafață abdominală și mișcă transductorul în sus și în jos pe abdomen pentru a vizualiza organele interne pe monitorul de lângă pat.
- 4. Pentru o precizie sporită ți se poate solicita să tragi aer în piept câteva secunde și, ulterior, să îl eliberezi.
- 5. La final, vei primi imaginile ecografice alături de raportul medical și eventualele recomandări.
- 6. Imediat după procedură îți poți relua activitățile zilnice obișnuite.
Servicii | Pret |
---|---|
ECOGRAFIE ABDOMEN TOTALA | 200 |
ECOGRAFIE ABDOMEN SUPERIOARA | 120 |
Clinica Via Santé îți oferă acces la efectuarea unui spectru larg de analize de laborator, atât uzuale, cât și specifice.
Fă-ți o programare acum în Call Center: 031.104.16.57
Ne găsești
Strada Aghireș nr. 1 B, Sector 2,
Bucureşti, România
Pentru programări ne poți contacta la 031.104.16.57